2018. sze 30.

Newzó

írta: pithecus
Newzó

motto: "Amit ma megtehetsz halaszd el holnapra! Hátha holnapután már nem kell megcsinálnod." (ősi patopal bölcselet)

Csodálkozik valaki, hogy manapság az emberformájúnak mindig csak a nyúzás jut eszébe? Hét bőrt is. Rólunk. Nem csak a Daily News. Ez viszont egy másik téma lenne... De akkor inkább nézzük a következő nyúzókést. Nem akarok tippeket adni, de nagyon jól használható. Utólag bármit rá lehet fogni. Mint a nyuszira...
68.jpgVeszedelmes jószág, a minap is legyűrte a Pepszin falut támadó langallókat, csíkosra vágta mindet. Sőt! A páncélzat sem akadály, simán átütötte a homlokpáncélját és meghámozta a löncshúskonzervet is. Mégsőtebb, univerzitászságát bizonyítandó - ismeri az integrált - halászoknak is kiváló, a jódíniát is ehetővé lemezteleníti. Borotvára viszont még telik nekem, így azt a funkciót egyelőre nem teszteltem. Aki nem hiszi, az piszi és per tu alkalmazom vele szemben a híres francia humanista, LeToylac módszerét.
Az eszköz "transylvórium trader skinner" néven ismert a művelt világban, az első példányt állítólag az ókori Retrográd városában készítették. Innen terjedt el világszerte, még Vinlandon is merték. A kés anyaga az előzőek alapján már nyilvánvalóan tudott, gyalui.
68_68.jpgMéreteit tekintve barátja a sünöknek, bár a kölcsönösségben tapasztalataim alapján nem bíznék... Már akit ez egyáltalán érdekel. A penge 61 x 42 x 5 mm, a teljes hossz 148 mm.
Az aktív díszszegecsek sem jelentésnélküliek. Az adott példány hajazik a brit eredetre, Arthur király és a kerekasztal 12 lóvalagja, illetve a vörös pimpernel. A markolatfonatot díszítő golyók eredetileg a legyőzött ellenség golyóit jelképezték - mint vadászgép oldalán a csillagocskák - de a felhomályosodás óta ez már csak szimbóleumos dolog.
A boldog békeidők... Az EDC/CIA készlet akkoriban még csak egy önvédelmi funkcióval is rendelkező zseblámpából és egy általánosan használható, masszív kiskésből állt.
68_68_68.jpgAz eszközt a PTA Késmúzeumnak a PITHEC Művek készítette, eredeti ókori sámlistervek alapján. A tervmódosításokba és a kivitelezésbe dr.Pithecusné dr.Gor Ila többször - és nem először - beleszólt, sőt belenyúlt.

Szólj hozzá