2018. nov 02.

Banánköztársaság

írta: pithecus
Banánköztársaság

A PTA Késmúzeum gyűjteménye egy pöpec kis darabbal gazdagodott. Valahol ez a forma is eszkimóka gyökerekkel rendelkezik. A Pithec Művek képviselőjének írását olvashatjuk:

A késanyag a földön hever, csak le kell hajolni érte! Egy múltkoriból leeső darab. Felvettem, mint úriember a kesztyűt. Természetesen egyértelműen a Búxiúgáng Mínjián cég Jí De Pi gyárban készült anyagról volt szó. Megláttam benne egy fura nyúzókést. Egyszerű, kis nőies nyúzókést. Könnyed, elegáns EDC, ha hirtelen meg kell nyúzni valakit, akkor mindig kéznél van. Jól nyúzza a banánt is. És utána ugyanúgy töksimára borotválja a sörösdobozt, mint előtte.
nyudibanan.JPGFogyókúrázóknak is kiváló. Szépen, kis adagokra lehet vele osztani a nagyi almáspitéjére szánt porcukormennyiséget.
nyudicuk.JPGMég leveleket is lehet bontani vele. A kép a bizonyíték, szemmel láthatóan (már) nincsenek összegabalyodva.
nyudilev.JPGPersze nem teljesen univerzális. Fát például nem lehet vele vágni. Meg szőlőt se metszeni. Bár, végül is ki tudja, egyiket se próbáltam. Hiába no, ahogy az ősi jivaró közmondás tartja: "nobody's head is perfect... yet".
nyudiszol.JPGA nyelecske diófagyalufa, forró méhizzadmánnyal kenve gazdagon, moszkvicsrézfékcső, kismegszakítótekercs-drót és türkizszilánkocska. A teljes átlóhossz csúcstól-csúcsig 100mm, vágóhossz 55 mm, pengevastagság 1 mm, a szúróhossz nem értelmezhető.

Szólj hozzá

EDC Kés