2018. jan 06.

Hajtű

írta: pithecus
Hajtű

Ki a virágot szereti... szóval akkor ezmiez? :-)))
7_2.jpg1.) Ős-ük-ükapó borotvája a százéves háborúból.
2.) Kagylószex, ahogy ők a 69-et csinálják.
3.) Japán halász-tengerészhajtű a Kancsi-korból.
4.) Pithecus megint marhult valamit.
...........
...........

Mielőtt még a kórházak megtelnének kíváncsiságtól kifurdalt oldalú emberekkel, a helyes megfejtés: japáni többcélú uniszex hajtű. Tulajdonképpen igazi rejtett EDC viselet, hiszen varkocsba, hajrakatba tűzve mindig kéznél volt. Csak a kopaszok voltak bajban a hordmóddal.
7_7_1.jpgPukimuki sógun udvarából, holland közvetítéssel került ez a különleges hajtű a PTA Késmúzeum tulajdonába. Pukimuki, a sógun egyébként arról volt híres, hogy feltalálta a sóspuskát.
Udvarában - Kutyagumiban - számos korabeli mester dolgozott, ezt az eszközt a hozzáértők Kamusaki mesternek tulajdonítják. Bár egyes kutatásók véleménye szerint ő azonos volt a legendás Saketisik mesterel, akiről korai gajdzsin források is, mint például Frittus Pangasius a híres római történetíró főművében a Panírusban is említést tesz.
És akkor a rejtett lényeg, három az egyben, hajtű, kés és meglepetés is:
7_7_7_1.jpgA penge hossza 112 mm, vastagsága 1,8 mm, szélessége 13,5 mm. Halványan megtalálható benne a mesterjel-kandzsi is. Teljes hossz 200 mm, tokkal 211 mm.
Anyaga egy ritka vasfajta, a rostfreius imrikus. A tsuka és a saya a razorclam háza, népe nélkül. A tsuba néhány túlélő tavikagylógomb. Túléltek egy pulóvert. A méréseket és az elemzéseket az elismert nemzetközi tanúsító intézet, a CVC (Cervisiam Venter Certification) készítette.
7_7_7_7.jpgSzámos próbának is alávetették. Simán teljesítette az 500-as kihúz-betol tesztet és nem ment el. Az éle. A meleg főttrizs-halom böködése sem jelentett komoly akadályt a teszt során. A szakértő által ajánlott önvédelmi A4-es fehér papírlapot nemcsak hogy átütötte (!!!) de miszlikbe is aprította!
A tesztek részletes leírása megjelent a Washiki Shimbun legutóbbi számában.

Szólj hozzá

EDC Kés